Het biedt ondersteuning en structuur aan de bovenste huidlaag.
Het houdt de huid stevig en vol
Verbetert de elasticiteit
Waarom verliezen we collageen?
De huid bevat een overvloed aan collageen als we jong zijn, maar na verloop van tijd begint het af te nemen. Onze huid heeft een goed evenwicht tussen collageenproductie en collageenafbraak. Het kan tot 6 maanden duren voordat collageen in ons lichaam wordt gesynthetiseerd. Naarmate we ouder worden, hebben corticosteroïden de neiging de productie van nieuw collageen te stoppen en de afbraak van nieuw collageen te versnellen.
Ingrediënten die de collageenproductie stimuleren
Met de vele voordelen van collageen voor de huid, is het geen wonder dat het een ingrediënt is dat zeer populair is in anti-aging.
Het probleem is echter dat de molecuul te groot is om door de huid te kunnen komen om op de juiste plaats terecht te kunnen komen.
In plaats daarvan raden huidverzorgingsexperts aan om actuele behandelingen te gebruiken met ingrediënten zoals peptiden, retinol en vitamine C die de natuurlijke collageenproductie van je huid stimuleren en beschermen.
Peptiden:
Om het formaatprobleem te omzeilen, bevatten veel actuele producten collageenpeptiden.
Deze kleinere ketens van aminozuren worden gemakkelijker opgenomen door de huid. Wanneer ze de dermis bereiken, voorzien peptiden de fibroblasten van de huid van de bouwstenen die ze nodig hebben om nieuw collageen te produceren. Door peptiden toe te passen in huidverzorging, kunnen we de huid eigenlijk misleiden om meer van dit essentiële eiwit te maken.