Om pigmentatie te behandelen moet er eerst duidelijk zin welke vorm van pigmentatie er aanwezig is. Er zijn namelijk verschillende vormen van pigmentatie.
𝗛𝘆𝗽𝗲𝗿𝗽𝗶𝗴𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝘁𝗶𝗲 of 𝗽𝗶𝗴𝗺𝗲𝗻𝘁𝘃𝗹𝗲𝗸𝗸𝗲𝗻 treden op wanneer er een verstoring is in de aanmaak van melanine (pigment). De overproductie van melanine (pigment) kan door een aantal factoren getriggerd worden, Hormonaal of onder de invloed van de zon. Wanneer we te maken hebben met hormonaal pigment is een van de bekendste vormen een zwangerschapsmasker, ook wel een melasma genoemd. Het kan ook ontstaan door het gebruik van anticonceptie. Ook na een puistje of acne kan er verkleuring van de huid ontstaan.

Pigmentvlekken ontstaan vaak door overmatige blootstelling aan UV straling. Uv straling zorgt voor de aanmaak van melanine. 𝗭𝗼𝗿𝗴 𝗱𝗮𝗮𝗿𝗼𝗺 𝗮𝗹𝘁𝗶𝗷𝗱 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗲𝗲𝗻 𝗴𝗼𝗲𝗱𝗲 𝗦𝗣𝗙 𝗵𝗲𝘁 𝗵𝗲𝗹𝗲 𝗷𝗮𝗮𝗿 𝗱𝗼𝗼𝗿!

Heb jij last van pigmentatie en wilt je weten wat je hieraan kunt doen? Neem dan contact met ons op.