Wat is nu eigenlijk collageen en waarom is het zo belangrijk.

Collageen is het belangrijkste structurele eiwit in het bindweefsel van onze huid. Het collageen zorgt ervoor dat het lichaam en zijn organen hun unieke vorm behouden en weerstand bieden in het geval van letsel.

Collageen in de huid kun je ook zien als “bouwstenen of een steiger” die alles stevig, glad en soepel houd. Samen met elastine houd het je huid sterk en elastisch. Als de collagene ” bouwstenen of steigers” die de huid vasthouden na verloop van tijd afbreken, wordt het huidoppervlak ongelijk en begint deze te verslappen. Wat je dan ziet zijn fijne lijntjes, rimpels, droogheid en verslapping.

Als we jong zijn, produceert ons lichaam van nature voldoende collageen waardoor ons gezicht er zichtbaar glad en gezond uitziet. Naarmate we ouder worden, loopt de hoeveelheid collageen aanzienlijk terug. Na de leeftijd van 25 jaar verliezen we collageen met de snelheid van één procent per jaar, met een snellere afname na de leeftijd van 40 jaar. Invloeden van buitenaf, blootstelling aan de zon, levensstijl en voeding kunnen een rol spelen in een snellere afbraak van collageen.

Je kan wel belangrijke ingrediënten opnemen in je voedingspatroon en met je huidproducten waardoor je jouw collageen helpt weer op te bouwen.

Wil je nu meer weten over jouw collageen, maak dan afspraak voor een intakegesprek en ik vertel je graag meer.